Diskuzní fórum High In The Sky

Diskuzní fórum High In The Sky (http://forum.highinthesky.cz/index.php)
-   Navigace (http://forum.highinthesky.cz/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Jak zjistit dopředu dráhu v užívání? (http://forum.highinthesky.cz/showthread.php?t=2691)

Hony 30.11.2009 21:11:42

Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?
 
Tak podle příspevků tady teď nevim pořádně co se tu řeší ale snad se trefim. Chtěl bych se zeptat když letím s A320 od wilca jakoukoliv trasu a chci letět s reálným počasím, jak to mám udělat, abych věděl, která runway je zrovna v užívání. ATC mi totiž dá runway až v bodě kde se ta A320 přepne do módu pro approach a to už je pozdě něco nastavovat.
Aby to bylo srozumitelné: Jak se mám dozvědět aktivní runway na letišti, abych mohl ji + STAR zadat do FMC (MCDU)? předem dík.

TiBBy 30.11.2009 21:15:54

Odpověď na: IFR dle přístroju
 
na FS9 sa dal chytit ATIS a tam ti to taka mila tetuska rozprava :) predpokladam ze tato fcia je aj vo FSX

Hony 30.11.2009 21:53:44

Odpověď na: IFR dle přístroju
 
No jak to je s tim ATISem ted presne nevim zkusim napisu. Každopádně díky za radu

TiBBy 30.11.2009 23:16:36

Odpověď na: IFR dle přístroju
 
standartne ho najdes v mapach letiska pripadne myslim ze by to malo byt aj v nejakej mape v Fske

napr ako vo FS9 mas mapu tam kliknes na letisko a vyhodi ti informacie o letisku....

a este pripadne s ami podarilo najst nieco take:
http://www.old.market.sk/shop/skener...4.0_jan_08.pdf

Hony 1.12.2009 22:23:02

Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?
 
Jo s tou mapou to jde taky. Díky moc. A ty frenkvence ATISů to je fakt paráda :). Díky moc za všechno info.

jarouch01 15.6.2010 21:36:22

Odpověď na: IFR dle přístroju
 
Citace:

Původní zpráva od TiBBy (Příspěvek 18138)
standartne ho najdes v mapach letiska pripadne myslim ze by to malo byt aj v nejakej mape v Fske

napr ako vo FS9 mas mapu tam kliknes na letisko a vyhodi ti informacie o letisku....

a este pripadne s ami podarilo najst nieco take:
http://www.old.market.sk/shop/skener...4.0_jan_08.pdf


... a prosim te, kdyz vim ty frekvence ATISu, kde je na radio panelu nastavim, tak abych to mohl vycist? diky!!

landmark1123heavy 15.6.2010 21:42:01

Odpověď na: IFR dle přístroju
 
Citace:

Původní zpráva od jarouch01 (Příspěvek 19250)
... a prosim te, kdyz vim ty frekvence ATISu, kde je na radio panelu nastavim, tak abych to mohl vycist? diky!!

Tam kam zadavas komunikacni frekvence, treba kdyz komunikujes s ATC. VHF 1/2 COM.

jarouch01 16.6.2010 15:28:45

Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?
 
diky, ale zjistil jsem, ze mi je to asi prakticky na nic, v minulych prispevcich tady bylo receno, ze pokud bych chtel zadat STAR + runway jeste pred bodem klesani T/D a budu ve FL370 nakych 150nm od letiste, tak se mi po zadani prislusne frekvence ATC stejne neohlasi, ted mam na mysli offline letani..

landmark1123heavy 16.6.2010 18:22:14

Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?
 
Tak tak...

jarouch01 16.6.2010 18:42:06

Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?
 
hm.. a na online letani si netroufam, tak mi asi nezbyva, nez si vybirat drahy nahodne..


Všechny časy jsou v GMT +1. Nyní je 21:27:13.

Powered by vBulletin® verze 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
©1999 - 2017 High In The Sky