Diskuzní fórum High In The Sky  

Přejděte zpět   Diskuzní fórum High In The Sky > Letecké simulátory > Microsoft Flight Simulator X > Navigace

Navigace Diskuze sledující všeobecné postupy v navigaci.

Odpověď
 
Pomůcky tématu Typy zobrazení
  #11  
Starý 16.6.2010, 19:31:48
mezek mezek je offline
F/O,Flying Officer (poručík)
 
Registrován: 13.5.2006
Umístění: Liberec
Příspěvky: 660
Váha hlasu: 40
mezek se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

To máš jedno. V offline stejně musíš taky počkat, než dostaneš povolení vyklesávat. A zhruba nějakých +/- 80NM od destinace tě začne ATC navádět na přiblížení. Takže vyklesávat budeš přes V/S nebo FLCH. No a až budeš v dosahu vysílání, tak jen v FMC doplníš dráhu. STAR tě zajímat nemusí, neb defaultní ATC v FSce na ně nehraje.
Odpovědět s citací
  #12  
Starý 17.6.2010, 11:34:52
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

Ahoj.
Četl jsem tvůj dotaz a zdůrazňuješ, že letíš v reálném počasí a chápu to tak, že očekáváš podle počasí volné dráhy? To si budeme muset počkat na jiný simulátor a nebo aktuální stav RW jako na to počasí přes internet. Můžeš ale využít deflautní ATC, aspoň trochu smysluplně. Příklad: LKTB-LKPR. Musíš ale ve flight planneru zadat IFR ( bez naklikání trasy-pouze vznikne rovná čára), LKTB a LKPR a ATC neustále odpovídat a potvrzovat. Poletíš podle jejich instrukcí, včetně radarového kontaktu od Prag Center atd. až před Pardubice a tam ti nahlásí Approch a jakou dráhu. Dejme tomu na RW24. ATC ti neřekne RASIM, ale navede tě na něj kurzem, včetne klesání na 4OOOFt. ATC ti nahlásí Approach a v nabidce-v okně ATC budou možnosti. Cancel IFR, Select another runvwax for landing a SELECT ANOTHER APPROACH. Na to klikni a vyber si dráhu např.RW31. Jsou tam všechny v LKPR. Potvrdíš a ATC to vezme na vědomí a začne tě navádět na nový APPROACH, který jsi vybral. To ale máš dost času (od Pardubic), aby jsi ve svém počítačí navolil přístup dráhy RW31-zatím letíš podle kurzů ATC, které tě navede na KENOK. To už jsem měl ale vytvořený Přístup na RW31 ve FMC a napojil jsem se na něj. Stále ale komunikuješ s věží-odpovídáš (žemáš RW volnou atd.) potvrzením až do Gate. Jde to i když máš svou trasu vytvořenou ve FMS. Po startu a odpovědi DEPARTURE TRANY-BRNO zadáš CANCEL IFR. ATC potvrdí že letíš podle své navigace. Nevím, zda jsem se odpovědí trefil do tvých požadavků. Jaká dráha přijímá a nebo ne v tom dnu kdy letíš, tak to si můžeš aktuálně zjistit, ale to nevím kde. Jistě to najdeš a nebo poradí ostřílení kozáci. Jmenuje se to Notam?. ILS frekvenci zjistíš ve FMC když už máš vybranou RW na klávese kde máš RAD/NAV, nebo tak nějak. Musíš ji ale vybrat a znovu potvrdit. Aspoň to funguje u mých Addonů od Wilca i Captain Sim. Zdar.
Odpovědět s citací
  #13  
Starý 17.6.2010, 22:03:08
mezek mezek je offline
F/O,Flying Officer (poručík)
 
Registrován: 13.5.2006
Umístění: Liberec
Příspěvky: 660
Váha hlasu: 40
mezek se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

Tak já mám asi jinou FSku... Když poletím offline s defaultním ATC a spustím k tomu i AS6, tak dráha v používání se mění podle aktuální situace. Respektive při slabém nebo žádném větru je hlavní 13/31, jinak ale je i změna na 06/24.

Jinak jeden z jednodušších postupů je naplánovat trať podle aktuálních (rozuměj pro všechno stejných) AIRACů. Buď v Routefinderu s využitím AIRACU podle toho, co je "v FMC, nebo jako to dělám já v kombinaci Routefinder - FSCommander. Pro offline stačí jen FSC. Naplánuju trať, uložím fpl a ten potom normálně v FSce spustím. Tím mám zaručenou trať, kterou můžu naprogramovat v FMC (proto tedy musí být použitý AIRAC u Routefinderu, FSCommanderu a u konkrétního letadla stejný, např. 1006).
Pokud si naplánuju jako první bod trati VOZ, tak podle rwy určené ATC (default, offline) si do FMC "naláduju" potřebný SID. Samozřejmě počítám s tím, že hned po startu mne ATC povede nejkratší cestou na VOZ, tudíž vynechá SID. Tak prostě přepnu z LNAV na HDG a je to. Beru to jako klasické vektorování. Při příletu k destinaci a při přiblížení to samé: poslední bod trati mám zadaný v fpl, ale defaultní ATC stejně vektoruje jinam ( na příletu od Brna do Prahy dá vektor někde mezi BITSI, BODAL. Opět přepnu z LNAV na HDG a podle instrukcí ATC vyklesám přes V/S nebo LVLCH. Až se dostanu tak blízko, že se naladí ATIS, poslechnu a podle dráhy v používání dám do FMC STAR a Approach. Pak opět beru, že ATC vektoruje místo příletu po STARu.
Při offline IFR to prostě jinak nejde.
Bránil bych se tomu vybírání rwy podle svého, protože ATC stejně navede na aktuální dráhu a potom dá třeba circle (bo jak to je...).
Odpovědět s citací
  #14  
Starý 18.6.2010, 08:22:59
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

Prosím tebe pěkně určitě nemáš jiný Simulator. Nešlo mi o plánování trasy, ale o komunikaci s ATC , přístupy a čas na přípravu, kterou jak psal neměl. Aby ATC komunikovala a udala Approch s předstihem, musel jsem v deflautu ne plánovat trasu, ale zadat dvě letiště. Odkud kam. Jinak jsem dopadl jako on, že jsem obdržel kontakt příliš blízko letiště. K počasí - zadal jsem ve Weater theme rychlost větru 16 Kts od severu 40 stupňů. a ATC mě odkázala na RW 06 s naváděním na příslušný IAF. Letěl jsem z LKPD. Příjmi proto omluvu za mystifikaci. Real počasí přes Internet jsem úplně vynechal, protože mi zatěžovao grafiku. Měl jsem místo světel čtverečky včetne světel na letišti. V deflautu tě ATC nemusí navádět nejkratší cestou. Aspoň mě se tak nestalo. Z těh Pardubic a nebo Brna jsem měnil mnohokrát kurz podle ATC. Ahoj jV
Odpovědět s citací
  #15  
Starý 18.6.2010, 09:31:48
mezek mezek je offline
F/O,Flying Officer (poručík)
 
Registrován: 13.5.2006
Umístění: Liberec
Příspěvky: 660
Váha hlasu: 40
mezek se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

Ne. Trasu naplánovat normálně buď v FSce, nebo přes nějakou utilitku, např. FSCommandera. Pěkně celou. Tu samou trasu naládovat do FMC. A teď je tady to nedorozumění - stejně jako v reálu (nebo online) tě i defaultní ATC sám navede na přiblížení i dá pokyny k vyklesávání. Jak říkám, tak je i v reálu. Může si samozřejmě vyžádat klesání tak, aby začal na T/D, ale nemusí dostat povolení. Proto je jedno, když nemá v FMC zadán STAR (který je v offline stejně k ničemu jako SID) a dráhu. Tu zadá buď tehdy, když chytne ATIS, nebo když mu dá ATC pokyny na přistání. Do té doby letí přiblížení podle instrukcí ATC a ne podle FMC (LNAV, ale zadává HDG) a vyklesává podle pokynů zase ne podle VNAV, ale jde na V/S nebo LVLCH.
Podmínkou nezmatkování je si před letem napsat na papír všechny údaje o cílovém letišti nebo použít mapu.

Při odletu default ATC opět neumí SID, ale hned po startu dává vektor k prvnímu bodu trati. Např. z LKPR, trať VOZ někam pryč, SID je VOZ1A. ATC po startu nařídí vektor (HDG) na VOZ a až kousek před VOZ nařídí pokračovat podle vlastní navigace. Takže SID VOZ1A nezaletíš, jen uděláš zatáčku na Vožici.

A počasí - ideální je ActiveSky a pořádně ho nastavit.
Odpovědět s citací
Odpověď


Nyní prohlíží toto téma: 2 (0 člen(ů) a 2 navštěvník(ů))
 
Pomůcky tématu
Typy zobrazení

Pravidla přispívání
Nemáte oprávnění vkládat nové příspěvky
Nemáte oprávnění vkládat odpovědi
Nemáte oprávnění vkládat přílohy
Nemáte oprávnění upravovat vlastní příspěvky

BB code je zapnuto
smajlík je zapnuto
[IMG] kód je zapnuto
HTML kód je vypnuto

Přejít na


Všechny časy jsou v GMT +1. Nyní je 03:47:25.


Powered by vBulletin® verze 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
©1999 - 2017 High In The Sky