Diskuzní fórum High In The Sky  

Přejděte zpět   Diskuzní fórum High In The Sky > Letecké simulátory > Microsoft Flight Simulator X > Navigace

Navigace Diskuze sledující všeobecné postupy v navigaci.

Odpověď
 
Pomůcky tématu Typy zobrazení
  #1  
Starý 30.11.2009, 21:11:42
Hony Hony je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 20.8.2009
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 12
Hony se ještě moc neprojevil
Standard Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

Tak podle příspevků tady teď nevim pořádně co se tu řeší ale snad se trefim. Chtěl bych se zeptat když letím s A320 od wilca jakoukoliv trasu a chci letět s reálným počasím, jak to mám udělat, abych věděl, která runway je zrovna v užívání. ATC mi totiž dá runway až v bodě kde se ta A320 přepne do módu pro approach a to už je pozdě něco nastavovat.
Aby to bylo srozumitelné: Jak se mám dozvědět aktivní runway na letišti, abych mohl ji + STAR zadat do FMC (MCDU)? předem dík.
Odpovědět s citací
  #2  
Starý 30.11.2009, 21:15:54
Avatar uživatele TiBBy
TiBBy TiBBy je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 17.12.2007
Umístění: Sečovce
Věk: 27
Příspěvky: 149
Váha hlasu: 17
TiBBy se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: IFR dle přístroju

na FS9 sa dal chytit ATIS a tam ti to taka mila tetuska rozprava predpokladam ze tato fcia je aj vo FSX
Odpovědět s citací
  #3  
Starý 30.11.2009, 21:53:44
Hony Hony je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 20.8.2009
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 12
Hony se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: IFR dle přístroju

No jak to je s tim ATISem ted presne nevim zkusim napisu. Každopádně díky za radu
Odpovědět s citací
  #4  
Starý 30.11.2009, 23:16:36
Avatar uživatele TiBBy
TiBBy TiBBy je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 17.12.2007
Umístění: Sečovce
Věk: 27
Příspěvky: 149
Váha hlasu: 17
TiBBy se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: IFR dle přístroju

standartne ho najdes v mapach letiska pripadne myslim ze by to malo byt aj v nejakej mape v Fske

napr ako vo FS9 mas mapu tam kliknes na letisko a vyhodi ti informacie o letisku....

a este pripadne s ami podarilo najst nieco take:
http://www.old.market.sk/shop/skener...4.0_jan_08.pdf
Odpovědět s citací
  #5  
Starý 1.12.2009, 22:23:02
Hony Hony je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 20.8.2009
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 12
Hony se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

Jo s tou mapou to jde taky. Díky moc. A ty frenkvence ATISů to je fakt paráda . Díky moc za všechno info.
Odpovědět s citací
  #6  
Starý 15.6.2010, 21:36:22
jarouch01 jarouch01 je offline
Cpl,Corporal (desátník)
 
Registrován: 25.1.2008
Umístění: Praha
Věk: 37
Příspěvky: 17
Váha hlasu: 12
jarouch01 se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: IFR dle přístroju

Citace:
Původní zpráva od TiBBy Zobrazit příspěvek
standartne ho najdes v mapach letiska pripadne myslim ze by to malo byt aj v nejakej mape v Fske

napr ako vo FS9 mas mapu tam kliknes na letisko a vyhodi ti informacie o letisku....

a este pripadne s ami podarilo najst nieco take:
http://www.old.market.sk/shop/skener...4.0_jan_08.pdf

... a prosim te, kdyz vim ty frekvence ATISu, kde je na radio panelu nastavim, tak abych to mohl vycist? diky!!
Odpovědět s citací
  #7  
Starý 15.6.2010, 21:42:01
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: IFR dle přístroju

Citace:
Původní zpráva od jarouch01 Zobrazit příspěvek
... a prosim te, kdyz vim ty frekvence ATISu, kde je na radio panelu nastavim, tak abych to mohl vycist? diky!!
Tam kam zadavas komunikacni frekvence, treba kdyz komunikujes s ATC. VHF 1/2 COM.
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
  #8  
Starý 16.6.2010, 15:28:45
jarouch01 jarouch01 je offline
Cpl,Corporal (desátník)
 
Registrován: 25.1.2008
Umístění: Praha
Věk: 37
Příspěvky: 17
Váha hlasu: 12
jarouch01 se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

diky, ale zjistil jsem, ze mi je to asi prakticky na nic, v minulych prispevcich tady bylo receno, ze pokud bych chtel zadat STAR + runway jeste pred bodem klesani T/D a budu ve FL370 nakych 150nm od letiste, tak se mi po zadani prislusne frekvence ATC stejne neohlasi, ted mam na mysli offline letani..
Odpovědět s citací
  #9  
Starý 16.6.2010, 18:22:14
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

Tak tak...
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
  #10  
Starý 16.6.2010, 18:42:06
jarouch01 jarouch01 je offline
Cpl,Corporal (desátník)
 
Registrován: 25.1.2008
Umístění: Praha
Věk: 37
Příspěvky: 17
Váha hlasu: 12
jarouch01 se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: Jak zjistit dopředu dráhu v užívání?

hm.. a na online letani si netroufam, tak mi asi nezbyva, nez si vybirat drahy nahodne..
Odpovědět s citací
Odpověď


Nyní prohlíží toto téma: 1 (0 člen(ů) a 1 navštěvník(ů))
 
Pomůcky tématu
Typy zobrazení

Pravidla přispívání
Nemáte oprávnění vkládat nové příspěvky
Nemáte oprávnění vkládat odpovědi
Nemáte oprávnění vkládat přílohy
Nemáte oprávnění upravovat vlastní příspěvky

BB code je zapnuto
smajlík je zapnuto
[IMG] kód je zapnuto
HTML kód je vypnuto

Přejít na


Všechny časy jsou v GMT +1. Nyní je 17:43:25.


Powered by vBulletin® verze 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
©1999 - 2017 High In The Sky