Diskuzní fórum High In The Sky  

Přejděte zpět   Diskuzní fórum High In The Sky > Letecké simulátory > Microsoft Flight Simulator X > Navigace

Navigace Diskuze sledující všeobecné postupy v navigaci.

Odpověď
 
Pomůcky tématu Typy zobrazení
  #1  
Starý 1.6.2010, 14:50:15
EasyShare EasyShare je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 3.3.2008
Umístění: Prague
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 13
EasyShare se ještě moc neprojevil
Standard FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Ahoj,
mám občas problém s nastavením approache u fmc. Respektive, vše v fmc nastavím, pak přepnu na legs a vidím, že klasicky jsou approach body v route discontinuity. Pokud je v route discontinuity např. 1.bod SKP tak na něj kliknu a dám jej jako next a approach se mi naváže na trasu.

Průšvih je ale, pokud by mi approach v route discontinuity začínal 1. bodem (SKP-3). Ať na (SKP-3) klikám jak chci, vůbec nejde jako next přidat. Vůbec to nechápu. Lze to nějak vyřešit?
Děkuji moc :-)
Odpovědět s citací
  #2  
Starý 1.6.2010, 15:41:28
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

To je ale jen u nejakeho konkretniho priblizeni ne? Vetsinou, pokud ti nejde DISCO vymazat, je to tim, ze ten bod, ktery chces hodit pres to DISCO, je az ZA tim bodem, za ktery ho hazis (v FMC), ne pred nim, mysleno ve smeru letu. Takze si zkontroluj, jestli to opravdu chces naklikat tak, ze to ero je schopny zalitnout tak jak leti aby se tam nekde pak nemuselo otacet na petikorune, to ti FMC nespoji
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
  #3  
Starý 1.6.2010, 17:11:41
EasyShare EasyShare je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 3.3.2008
Umístění: Prague
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 13
EasyShare se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Bohužel se mi to nepovedlo vyřešit. Kdybych alespoň bod (SKP-3) mohl napsat manuálně, jenže na fmc přeci nejsou kulaté závorky. Jinak tyhle approach body nejsou značeny ani hvězdičkou, ani trojúhelníkem, ale kolečkem. Jinak (SKP-3) je jeden z bodů pro approach přes právě trans SKP na Skiathos rwy 02. Ty jsi se nesetkal s kulatými závorkami? Fakt už netuším, jak to pořešit :-(
Odpovědět s citací
  #4  
Starý 1.6.2010, 19:05:00
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Co na to rikaji mapy?
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
  #5  
Starý 1.6.2010, 20:05:45
EasyShare EasyShare je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 3.3.2008
Umístění: Prague
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 13
EasyShare se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Takže jsem ještě zkoušel krátký let LGTS-LGSK (Thessaloniki-Skiathos) v Řecku. Tohle bych si online asi netroufl, budu začínat online raději jen v ČR. Skiathos nemá ILS a ještě má krátkou RWY, docela peklo. Obě místa jsem navštívil v reálu, proto o ně mám takový zájem i v FSX :-).

Jinak v mapách body jako je (SKP-3), pod tímto názvem nejsou. Jen ten hlavní VOR SKP (Skopelos). Jsou tam body, ale pod jiným názvem. Tzv. Terminal intersection a jsou ve tvaru např. D357G, D205C,... Co se týče přibližovací mapky, tak tam nejsou vůbec pod názvem, ale je vedle nich napsáno např. D 3.0. Tak v tom mám docela solidní guláš.

Takže když to shrnu, v obecné mapě jeppview je bod pod názvem D357G, v přibližovací mapě letiště označen jen jako D3.0 a v FMC jako (SKP-3). Tak jsem z toho fakt jelen. (SKP-3) nejde v fmc přehazovat a klikat na něj, protože to je zřejmě nestandartní formát zápisu bodu...Leda by to byl někdo ochoten v fsx vyzkoušeti.

P.S.: je to v mapě označeno jako trojúhelník, nikoli hvězda. (V FMC jako kolečko)

Poslední úpravu provedl EasyShare; 1.6.2010 v 20:12:23.
Odpovědět s citací
  #6  
Starý 1.6.2010, 21:29:44
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

No, tak prvne si nerekl, v jakem ze eru se to vubec snazis nabusit. Za dalsi, jednotlive nestandardni body procedur se v FMC mohou jmenovat jinak, nicmene pokud mas s procedurami problem (ne vsechny jsou bezchybne), budes si muset do FMC ty body, se kterymi mas problem prebusit rucne. Bud jsou definovany nejakou vzdalenosti a radialem, nebo jsou definovany primo zemepisnymi souradnicemi. V nekterych pripadech jsou uz primo v AIRAC databazi, treba v Praze body PRxxx.

Jeste mne napadlo - dival si se na tu trat s tim DISCO pres mod MAP a prepinani pres jednotlive LEGy? Jak to jde za sebou? Tam nejspis ten problem urcite najdes.
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
  #7  
Starý 1.6.2010, 21:57:32
EasyShare EasyShare je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 3.3.2008
Umístění: Prague
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 13
EasyShare se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Je to Wilco 737 PIC b2. Ještě na to tedy mrknu, ale máš pravdu, možná je to chybná procedura. JJ, ty body u LKPR, PRxxx, ty mi jdou v pohodě. Jak se kdyžtak v fmc zadávají prosímtě nové body dle souřadnic? Jinak obecně takový intersection bod, který je v závorce tedy přidávat do trasy ručně nejde?
Odpovědět s citací
  #8  
Starý 1.6.2010, 23:56:46
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Nové waypointy jsem zadával v Embraeru od Wilca. napsal jsem název bodu který neměl v databázi a přiřadil klávesou v posloupnosti bodů. Vyhodilo mi to stránku s dvěma čerchovanými řádky a malým kroužkem jako stupeň. Zadal jsem do těch řádků zeměpisnou délku a šířku podle mapy. Samozřejmě, že jsem si nepřečetl manual a tak jsem se potrápil. Byl tam například údaj E 98 ale musel jsem zadat 098. Myslím, že to bude u tebe podoné. Ale těch nervůůůů. FSX je jedno jak se ten bod jmenuje a nebo FMC. Důležité jsou souřadnice. Ve Flight planeru je mapka s ikonkou letadla a když tím pohybuješ, vlevo v těch obdelníčkách se mení stupně a mnuty. Všechny ty nové databáze s tím musí spolupracovat. Podívej se i tam na ty stupně, jestli je to reálné a v posloupnosti. jV
Odpovědět s citací
  #9  
Starý 2.6.2010, 07:36:45
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Citace:
Původní zpráva od EasyShare Zobrazit příspěvek
Je to Wilco 737 PIC b2. Ještě na to tedy mrknu, ale máš pravdu, možná je to chybná procedura. JJ, ty body u LKPR, PRxxx, ty mi jdou v pohodě. Jak se kdyžtak v fmc zadávají prosímtě nové body dle souřadnic? Jinak obecně takový intersection bod, který je v závorce tedy přidávat do trasy ručně nejde?
No, kazdy vyrobce letadel to muze mit ruzne. U Boeingu se zadava bod, ktery je definovany radialem a vzdalenosti takhle: OKL180/30, znamena: bod na radialu 180 VORu OKL ve vzdalenosti 30nm.
Co se tyce zadavani souradnic, tam si to z hlavy nepamatuju, ale bude to nejak Ex.xxxxNxx.xxxx . Urcite to presne najdes v manualu.
Co se tyce toho bodu v zavorce, takove podle mne fyzicky v mapach ani nejsou, je to jen vlastni oznaceni bodu tim, kdo tu proceduru pro to FMC psal....rucne jen napsanim nazvu bodu muzes zadat jen to, co opravdu vidis v mape, a to jen za predpokladu, ze tento bod se nachazi v danem AIRACu. Pokud ne, tak ho muzes zadat jen jak sem psal vys.
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
  #10  
Starý 2.6.2010, 07:56:06
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Ahoj.
Určitě to bude různé. Chtěl jsem jen říci, že to jde. Ještě dodám, že FMC akceptoval pouze pětimístný název bodu i když souřadnice byly správné. jV
Odpovědět s citací
Odpověď


Nyní prohlíží toto téma: 1 (0 člen(ů) a 1 navštěvník(ů))
 
Pomůcky tématu
Typy zobrazení

Pravidla přispívání
Nemáte oprávnění vkládat nové příspěvky
Nemáte oprávnění vkládat odpovědi
Nemáte oprávnění vkládat přílohy
Nemáte oprávnění upravovat vlastní příspěvky

BB code je zapnuto
smajlík je zapnuto
[IMG] kód je zapnuto
HTML kód je vypnuto

Přejít na


Všechny časy jsou v GMT +1. Nyní je 18:08:49.


Powered by vBulletin® verze 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
©1999 - 2017 High In The Sky