Diskuzní fórum High In The Sky  

Přejděte zpět   Diskuzní fórum High In The Sky > Letecké simulátory > Microsoft Flight Simulator X > Navigace

Navigace Diskuze sledující všeobecné postupy v navigaci.

Odpověď
 
Pomůcky tématu Typy zobrazení
  #11  
Starý 2.6.2010, 09:27:53
EasyShare EasyShare je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 3.3.2008
Umístění: Prague
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 13
EasyShare se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Ahoj,
na mapě EHSI ( pokud nemám nastaven ten approach) a kliknu na EFISU pro zobrazení bodů, tak tam ty konkr. body opravdu nejsou. Takže to opravdu vypadá jako app procedura, která se vepíše do mapy EHSI, jen pokud ji potvrdím ( a nejspíše tedy chybná). Protože, když dám trans SKP, tak by ta procedura myslím správně měla začínat bodem VOR SKP a pak ty body v závorce.

Souřadnice bodů bych věděl, ale vůbec netuším jak, vlastně kde takový bod v FMC 737čky vytvořit. Vůbec jsem v menu žádnou položku pro tvorbu bodu nenašel.

Jinak díkes za rady :-)

Poslední úpravu provedl EasyShare; 2.6.2010 v 09:30:15.
Odpovědět s citací
  #12  
Starý 2.6.2010, 10:02:09
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Ahoj,
podle mapy jak jsem se díval je to přiblížení VOR_DME_NDB na RW02 a RW20 přes VOR Skopelos. Na RW02 je odchozí z VORu Skopelos 205 deg. (a na RW20 375). Potom se točí doprava na 10 deg. Heding dráhy RW02 je O16, takže mírná korekce. Před tím otočením je bod D7.O, ale nikde jsem nenašel souřadnice. Některé mapy tyto údaje obsahují. Možná jsou v defaultu na mapce a tak si to skus nejdříve zaletět tam. Podobné je to u přiblížení v Madeiře na RW 05. Já jsem si to nejdříve změřil časově od VORU do bodu otočení + doporučená rychlost. Ale to jen tak pro informaci, nevím zda to v realu kontrolují časem. jV
Odpovědět s citací
  #13  
Starý 2.6.2010, 12:17:14
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Trochu terminologie - DME - Wikipedie, otevřená encyklopedie. To je na mne moc složité.
Krásný polský jazyk. Chtělo by u toho mít polskou překladatelku. Procedůra je podobná jako u tvé LGSK .YouTube - Procedura ARC DME
Odpovědět s citací
  #14  
Starý 2.6.2010, 12:38:01
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

YouTube - Kanál uživatele DelfinoDelphis
Zajímavá cvičení. Určitě si najdeš na stránkách přijatelnější vysvětlení třeba v angličtině. jV
Odpovědět s citací
  #15  
Starý 2.6.2010, 12:44:37
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

YouTube - Kanál uživatele DelfinoDelphis To je přehlednější addresa navigačního kurzu 3/3.
Odpovědět s citací
  #16  
Starý 2.6.2010, 14:39:39
EasyShare EasyShare je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 3.3.2008
Umístění: Prague
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 13
EasyShare se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Týjo, no polštinu bohužel vůbec neovládám :-). Jinak ohledně VOR. U 737 to provádím takto: 1) naladím frekvenci VOR na NAV1 2) Na Efisu zapnu zobrazení ADF/VOR 3) nastavím CRS tak, aby přímka směřovala od VOR majáku ke mně 4) pak mohu zapnout VOR/LOC a samo mě to na maják dotáhne 5) nad majákem nastavím CRS jak chci pokračovat, v případě SKiathosu tedy 205 a poletím nevím jak to vysvětlit, ale v ose majáku VOR 6) EHSI přepnu na zobrazení VOR a vidím vzdálenost od VOR majáku 7) Když je na mapce nějaký bod D10.0, je to podle mě to, že ve vzdálenosti 10nm od VOR majáku mám točit na daný kurz pro NDB přiblížení 8) vypnu tedy ve vzdálenosti 10nm VOR LOC a nastavím požadovaný kurz HDG.

-snad jsem to nepopletl, takhle jsem se to tedy sám od sebe naučil, snad je to dobře :-)
Odpovědět s citací
  #17  
Starý 2.6.2010, 15:23:07
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

D10 napriklad je samozrejme DME 10nm od navigacniho zarizeni, ke kteremu vede ta primka, na ktere to D10 lezi, a zaroven ta primka ma vyznaceny kurz nebo radial, takze do FMC se zapisuje jak sem psal: navigacni_zarizeniradial/10, priklad: SKP205/10. Zadne zemepisne souradnice nejsou potreba.
A jeste jednou opakuju, pokud chcete zadat bod jen zemepisnymi souradnicemi, podivejte se do manualu k tomu konkretnimu addonu, jak se to zadava, stopro to tam je.
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
  #18  
Starý 2.6.2010, 15:54:30
Maiky Maiky je offline
P/O,Pilot Officer (podporučík)
 
Registrován: 12.10.2007
Umístění: LKMO
Věk: 26
Příspěvky: 296
Váha hlasu: 24
Maiky se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Když už je tu řeč o FMC, neví někdo jak zadat tyto body pomocí radialu/vzdálenosti do FMC v F1 ATR72? Nikde jsem to nenašel, dokonce ani v manualu. FMC totiž nedokáže přesně zeletět ILS přiblížení na LKTB, po přeletu VOR BNO se stočí do kurzu přímo proti rwy 28 a pak tam lítá jak střevo zleva doprava a neví, jestli už je na přiblížení nebo ne.
__________________
Odpovědět s citací
  #19  
Starý 2.6.2010, 15:59:45
EasyShare EasyShare je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 3.3.2008
Umístění: Prague
Příspěvky: 33
Váha hlasu: 13
EasyShare se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Díky, SKP205/10 funguje :-). Je to přesně ten bod, který je v fmc pojmenovaný při volbě approache jako (SKP-3). Hold páni z NavData udělali někde zádrhel. Jsem rád, že je to vyřešeno. Alepsoň by mě teď při onlinu nezaskočila vor navigace, kdyby po mně atc chtěli něco nečekaného :-)...

Ps.: U wilco manualu jenž byl součástí instalačky, je jen základní seznámení s FMC, co je nutné pro základní nastavení. Ještě mrknu na jejich web...

Poslední úpravu provedl EasyShare; 2.6.2010 v 16:06:59.
Odpovědět s citací
  #20  
Starý 2.6.2010, 16:12:22
Jomistu Jomistu je offline
W/O,Warrant Officer (praporčík)
 
Registrován: 28.10.2009
Umístění: Chomutov
Příspěvky: 169
Váha hlasu: 17
Jomistu se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: FMC-volba approache pro konkrétní rwy: problém

Věděl jsem že neumíš polsky a proto jsem ti radil tu překladatelku. Ale vážně. Něco pochytáš a musíš si to pustít několikrát. On stejně počítal s tím, že už něco o přístrojích znáš. Nikdy mi to moc nešlo a raději jsem se tomu vyhýbal k mé škodě samozřejmě. Zaleť to menším letadlem. Otáčej na ten kurz 205 tak 2 NM před tím VORem SKOPELOS, aby to nebyla prudká zatáčka a nevýchílil se. A jak píšete, je to 10 NM k tomu otočnému bodu a taky to říká tem Polák. Nemusíš ho mí tedy ani v plánu. Neznám ty šikmé úhly DME a ani jsem nenašel mapku, ale je to taková ladná zatáčka, že je to asi jedno. Je tam napsáno kolik ( NM ) je dlouhá? Musíš ještě najít ten bod a jak to nastavíš , aby jsi se napojil na 010-deg.příchozí. To ale také musíš mít nastavenou frekvenci na rádiu Skiatos 326. a taky CRS dráhy 016. Když se budeš přibližovat, tak se ti ten idikátor ta rafička začne pomalu stěhovat do přímky na CRS 016 a ty to letadlo musíš srovnávat do toho směru. Pomalu už dva měsíce jsem nelítal a měl bych problémy kde se nachází klávesa pro 3D kokpit a pod. Musí nám pomoci landmark. Ta frekvence NDB 326 se zadává do ADF radia? Kurníček šopa to už nevím. Nastuduj tu procedůru přelož do češtiny a pak mě to naučíš jo?
Odpovědět s citací
Odpověď


Nyní prohlíží toto téma: 1 (0 člen(ů) a 1 navštěvník(ů))
 
Pomůcky tématu
Typy zobrazení

Pravidla přispívání
Nemáte oprávnění vkládat nové příspěvky
Nemáte oprávnění vkládat odpovědi
Nemáte oprávnění vkládat přílohy
Nemáte oprávnění upravovat vlastní příspěvky

BB code je zapnuto
smajlík je zapnuto
[IMG] kód je zapnuto
HTML kód je vypnuto

Přejít na


Všechny časy jsou v GMT +1. Nyní je 17:43:58.


Powered by vBulletin® verze 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
©1999 - 2017 High In The Sky