Diskuzní fórum High In The Sky  

Přejděte zpět   Diskuzní fórum High In The Sky > Letecké simulátory > Microsoft Flight Simulator X > Navigace

Navigace Diskuze sledující všeobecné postupy v navigaci.

Odpověď
 
Pomůcky tématu Typy zobrazení
  #1  
Starý 23.10.2010, 16:40:08
Josef Josef je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 36
Váha hlasu: 11
Josef se ještě moc neprojevil
Šipka ATC a ATIS

mám dotaz. Nelétám on-line, jen s FSX. Když letím například do Londýna tak po přeletu německých hranic když se přeladí na Berlin center, frekvence 125.800, tak mi tam naskočí stále se opakující hlášení ATIS z Grafenwöhru který má stejnou frekvenci a zablokuje (znemožní) to další komunikaci (např. nemohu odpovědět na změnu výšky) což má za následek ztrátu letového plánu. Létám s koupenými letadly Airbus. Jako absolutní amatér si s tím nevím rady. Existuje nějaké řešení. Díky za každou odpověď.
Odpovědět s citací
  #2  
Starý 23.10.2010, 18:52:50
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: ATC a ATIS

Hmm, to zni jako klasicky bug, ktery mela i FS9. Tam to zase delalo kdesi nad Marokem. Zkus se podivat na netu po nejake oprave, vim ze to opravit jde, takze zadej do googlu treba tu frekvenci a ten silenej nemeckej nazev co si napsal a snad neco najdes
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
  #3  
Starý 24.10.2010, 09:33:31
MichalX MichalX je offline
F/Sgt,Flight Sergeant (rotný)
 
Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 54
Váha hlasu: 15
MichalX se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: ATC a ATIS

To s tím Marokem v fs9 můžu potvrdit, naštěstí na AVSIM je na to oprava, ale nad Německem jsem to ještě nějak nezaregistroval, možná to bude tím že s airlinerama lítám hlavně v fs9. No ale jestli to dělá jen při cestě tam, např. Praha-Londýn a máš Wilco Airbus, tak letový plán zůstane v FMC dál, i když ATC zruši IFR plán, a Airbus podle něho pokračuje dál. Možná že provizorní pomoc s default ATC může být že než se naladí to rušící ATIS, například před opustěním ČR, ukončíš sám IFR, v ATC menu vybereš 'Cancel IFR', ono se to zeptá 'Cancel IFR? please confirm' a ty vybereš 'Confirm cancel IFR'.
Potom přestaneš s ATC komunikovat a vystoupáš sám do cestovní výšky, např. FL350, když budeš v cestovní výšce podle IFR plánu, a mimo dosah rušícího ATIS, myslím že dosah je asi 30nm, vybereš v ATC menu 'Create or select IFR plan', otevře se Flight planner okno, ty vybereš dole 'Load' a zvolíš ten původní, již hotový IFR plán, objeví se okno s dotazem 'Move aircraft to selected airport?' a ty vybereš 'No'.
Potom už ve hře vybereš v ATC menu 'Request IFR clerance', ATC ti přidělí nový squawk, a ty můžeš pokračovat 'Zpátky do Dublinu', vlastně Londýna, jako by se nechumelilo.
Tohle dobře funguje při stoupání do 'cruise level', ale špatně při klesání, protože default ATC tě při přibližování diriguje podle sebe, ne podle aktuálního IFR plánu.
Odpovědět s citací
  #4  
Starý 24.10.2010, 11:01:14
Josef Josef je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 36
Váha hlasu: 11
Josef se ještě moc neprojevil
Otázka Odpověď na: ATC a ATIS

Díky za odpověď. Já jsem si spíš myslel že je možné vlézt někam do FSX, najít ten zatracenej Grafenwöhr, změnit mu frekvenci ATISu nebo mu snížit dosah např. na 1 nm a nebo jej vyhodit navždy ven, nebudu jej asi nikdy potřebovat neboť je to ves. Já to tam dobře znám, měl jsem tam zákazníka, kdyby tam nebyla americká posádka tak tam není nikdo. Můžeš mi ještě k tomu něco napsat? Díky.
Odpovědět s citací
  #5  
Starý 24.10.2010, 11:41:20
Maiky Maiky je offline
P/O,Pilot Officer (podporučík)
 
Registrován: 12.10.2007
Umístění: LKMO
Věk: 26
Příspěvky: 296
Váha hlasu: 24
Maiky se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: ATC a ATIS

To můžeš udělat jedině v Airport Facilitator X nebo přes AFCAD. Načteš ono letiště a změníš nebo smažeš frekvenci, budeš to pak mít jako Addon Scenery, tudíž žádný trvalý zásah do FSX.
__________________
Odpovědět s citací
  #6  
Starý 25.10.2010, 08:51:55
Josef Josef je offline
Sgt,Sergeant (četař)
 
Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 36
Váha hlasu: 11
Josef se ještě moc neprojevil
Šipka Odpověď na: ATC a ATIS

Díky. Díky. Airport Facilitator X je za peníze a kvůli takové maličkosti bych to nerad kupoval. Tak tedy AFCAD. Stáhnul jsem verzi 2.0 pro FS 2004. Funguje to také pro FSX? Nebo existuje verze pro FSX? Nenašel jsem. Přesto, mohl bych poprosit o stručný návod jak to udělat v AFCADu? Díky za odpověď.
Odpovědět s citací
  #7  
Starý 25.10.2010, 16:59:53
MichalX MichalX je offline
F/Sgt,Flight Sergeant (rotný)
 
Registrován: 26.10.2007
Příspěvky: 54
Váha hlasu: 15
MichalX se už začíná dobře projevovat
Standard Odpověď na: ATC a ATIS

Ahoj, našel jsem jeden AFCAD pro ETIC (Grafenworth), původně byl pro fs2004, ale to by snad nemělo vadit, takže to můžeš zkopírovat do fsx/addon scenery/scenery, a vyzkoušet: http://www.megaupload.com/?d=CF5VK8MN

když to nebude fungovat, tak ho zase smaž.
Odpovědět s citací
  #8  
Starý 29.10.2010, 23:21:14
Pedrro Pedrro je offline
AC1,Aircraftman No 1st Class (vojín)
 
Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 4
Váha hlasu: 10
Pedrro se ještě moc neprojevil
Standard Odpověď na: ATC a ATIS

Ahoj , vím že to sem nepatří , ale nechtělo se mi zakládat nové téma . Chci se jen zeptat , kde seženu FS Passengers X mám do toho hodně addonů , ale na klasický FSX to nejde ( jenom nahravky cestujících) prosím , kdo ví kde se dá stáhnout FSP X tak se ozvěte . Díky moc
Odpovědět s citací
  #9  
Starý 30.10.2010, 00:31:47
Avatar uživatele landmark1123heavy
landmark1123heavy landmark1123heavy je offline
G/Cpt,Group Captain (plukovník)
 
Registrován: 11.7.2003
Umístění: Brno, Czech Republic.
Věk: 37
Příspěvky: 3,012
Váha hlasu: 10
landmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailímlandmark1123heavy je na dobré cestě k záslužným medailím
Standard Odpověď na: ATC a ATIS

Citace:
Původní zpráva od Pedrro Zobrazit příspěvek
Ahoj , vím že to sem nepatří , ale nechtělo se mi zakládat nové téma . Chci se jen zeptat , kde seženu FS Passengers X mám do toho hodně addonů , ale na klasický FSX to nejde ( jenom nahravky cestujících) prosím , kdo ví kde se dá stáhnout FSP X tak se ozvěte . Díky moc
http://www.fspassengers.com/?action=home

A co to znamena "nechtelo se mi zakladat novy tema"? Od toho tu ty temata jsou, aby to snad bylo prehledny ne? Predstav si, ze by vsichni psali do jednoho vlakna, co bys tam pak nasel?
__________________
Mike, a.k.a. Teflon_490
Can be seen in the air as TVS490 or in the CZW colours
and usually "Inbound on LKTB"
Odpovědět s citací
Odpověď


Nyní prohlíží toto téma: 1 (0 člen(ů) a 1 navštěvník(ů))
 
Pomůcky tématu
Typy zobrazení

Pravidla přispívání
Nemáte oprávnění vkládat nové příspěvky
Nemáte oprávnění vkládat odpovědi
Nemáte oprávnění vkládat přílohy
Nemáte oprávnění upravovat vlastní příspěvky

BB code je zapnuto
smajlík je zapnuto
[IMG] kód je zapnuto
HTML kód je vypnuto

Přejít na


Všechny časy jsou v GMT +1. Nyní je 04:23:18.


Powered by vBulletin® verze 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
©1999 - 2017 High In The Sky